Esküvői videó

esküvő fotózás

légi videó

reklámfilm

Mennyi a repülési idő?

Egy akkumulátorral átlagosan és biztonságosan 15-20 percet lehet repülni. De vannak nagyobb és kisebb kapacítású akkumulátorok is, amivel többet, vagy kevesebbet lehet repülni. Mindig több akkumulátor van a forgatás helyszínén így a szükséges mennyiség elegendő egy átlagos másfél órás forgatáshoz.
 

Rossz idő esetén is lehet repülni?

Nagyon szeles, időben vagy esőben, akár csepegő eső esetén repülni nem lehet. Első a személy és repülés biztonság. Nem csak a gép mehet tönkre, hanem a levegőben tönkrement gépet már nem a távírányító, hanem a gravitáció irányítja és a zuhanás közben bárki megsérülhet. A repülés lehetősége mindíg  a forgatás napján dől el.
 

Mennyire biztonságos a repülés?

Elsődleges a helyszínen lévő emberek biztonsága! Ezért ennek érdekében meg is teszünk mindent. GPS navigációval ellátott drónokkal történik a forgatás. Ha elveszti a távirányítóval a jelet, magától visszarepűl a kiindulási pontra. Pozíció tartás funkcióval rendelkezik GPS koordináták alapján. Ha merül az akkumulátor, akkor jelzi a gép. A helyszínen ha vannak résztvevők a forgatáson, akkor mindíg biztonsági megbeszélést tartunk a felszállás előtt. Előre kijelőljük a fel és leszállási helyet, ahol ember nem tartózkodhat.
 

Mennyi ideig tart egy forgatás?

A forgatások álltalában 1-2 óra időt vesznek igénybe. Ez nem egyezik meg a repülési idővel az kb 30-60perc. Persze vannak ennél hosszab forgatások is de nem feltétlen a repülési idő miatt, hanem azért mert összetettebb a felvétel, a helyszínek, vagy bármely más miatt. Az 1-2 órás forgatásból átlagosan 1-4 perces anyagot lehet összevágni az utómunkálatok során. A tapasztalat, hogy ennél hosszab nem is köti le a nézők figyelmét.
 

Mindenhol lehet repülni?

Nem lehet mindenhol repülni. Repülőterek közelében, sűrün lakott területek felett, nem szabad repülni. Ezen kívül sok olyan hely van, ami még kizárhatja a repülést, de erről mindíg egy helyszíni bejárást követően kell meggyőződni.
 

Van helyszín bejárás?

Igen van. Több okból is. Ellenőrizni kell, hogy a tervezett repülési helyszínen szabad-e repűlni, illetve arról is meg kell győződni, hogy ha szabad, akkor lehetséges-e a repülés. Fel kell mérni, hogy milyen akadályozó körülmények vannak a helyszínen. Lehet, hogy repűlni lehet, de a forgatási esemény mindíg takarásban lenne. Az a cél, hogy élvezhető, minőségi munkát kapjon a megrendelő.
 

Min múlik a forgatás ára?

Több összetevős a forgatás költsége. Az alap kérdés, hogy mennyi ideig tart a forgatás. Az útiköltség miatt fontos, hogy hol van a forgatás. Milyen forgatási körülmények vannak, mennyire veszélyes a forgatás? pl: víz feletti repülés van-e. Mennyi alkalommal kell előzetesen a helyszínt bejárni. Mennyi ideig tart az utómunka.  A megrendelő  csak a nyers vágatlan anyagot kéri, vagy kéri hozzá az utómunkálatokat is. Milyen utómunkálatokat kér a megrendelő.  Ezek mind előzetes egyeztetés során képezik a megbeszélés tárgyát.